TESTOMGEVING

Leiderschap & teamontwikkeling

Creëer een sterk team door goed leiderschap

We geven allemaal op een andere manier leiding. Dit doen we op basis van onze eigen normen en waarden. Er ontstaan problemen wanneer we denken dat we precies zo moeten zijn als de leiders die we bewonderen. Iedereen staat op zichzelf en heeft eigen talenten. Sommige leiders kennen hun eigen sterktes en zwaktes niet. Zonder een sterk bewustzijn van uw sterke punten kunt u niet effectief leiding geven.

Leiders hebben misschien wel meer verschillen dan overeenkomsten. De verschillen in hun karakters definiëren hun leiderschap en zal leiden tot succes. Alleen hoe wordt u zelfbewust? Wat zijn uw talenten? Met ons leiderschapsprogramma gaan we op zoek naar wie u bent als leider. Zodat u uw team goed kunt aansturen wat leidt tot meer succes in de organisatie.

6 Redenen: waarom het leiderschapsprogramma van Kompels

 • Wij maken leiderschapsprogramma’s op maat die uw leiderschapsvraag beantwoordt
 • Samen achterhalen we uw leiderschapsstijl of dat van uw leiderschapsteam
 • Kom erachter welke leiderschapsstijl past bij de visie van uw organisatie
 • Zet de eerste stap naar een vernieuwend en sterk leiderschapsprogramma voor uw managers
 • We zorgen dat er weer energie en beweging komt in uw team
 • U krijgt de coaching die u nodig heeft om de menselijke relaties in uw team te verbinden

Leiderschap volgens Kompels

Het mentale concept van leiderschap is voor iedereen anders. Iedereen kijkt anders aan tegen hoe een team moet zijn en hoe ze moeten functioneren. Een leider heeft bepaalde verwachtingen. Het is belangrijk om samen met uw team af te stemmen wat u verwacht als leider. Samen definiëren we deze verwachtingen.
We bouwen verder vanuit Positive Performance. De focus ligt hierbij op de sterke punten van u als leider en uw teamleden. Wanneer mensen zich bewust worden van hun sterke punten, krijgen ze ook beter inzicht in hun zwakke punten. Ook leren ze de talenten van anderen te waarderen. Vanuit dit proces van Positive Performance ontstaat leiderschap waarmee u sterke partnerschappen en teams creëert en prestaties verbeterd.

Het leiderschapsprogramma van Kompels

Kompels is een veilige en vertrouwde plek om te leren. We helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van ieders persoonlijke (natuurlijke) leiderschapsstijl. We bieden u een structurele denk- en werkwijze, waarbij u als leidinggevende de sterke kanten van uw team weet te benadrukken. Immers, sterke mensen maken sterke organisaties.

Het leiderschapsprogramma is opgebouwd uit 3 pijlers.

1

Strengths Based

De talenten van uw team zijn de sleutel tot succes. Uw teamleden zijn zich bewust van hun eigen talenten en nemen verantwoordelijkheid om deze te ontwikkelen. U begrijpt en waardeert de sterke punten van uw teamleden. En u gebruikt deze informatie om ieder uniek persoon succesvol te laten zijn.

2

Focus op Engagement

U geeft om ieder teamlid en helpt ieder lid om te groeien in zijn of haar rol. U bouwt een team die samen werkt. Een cultuur van partnerschappen. U zorgt dat ieder teamlid zich verbonden voelt en er aan de behoeften wordt voldaan van een goede werkomgeving.

3

Prestatie georiënteerd

U stelt duidelijke doelen en verwachtingen op voor het team als geheel en ieder individu. U geeft feedback en richting om mensen te helpen bij hun ontwikkeling. U doet eventueel aanpassingen om te zorgen dat uw team de juiste acties onderneemt en beslissingen maakt.

kompels-henk-gert

Wat kunt u na het volgen van ons leiderschapsprogramma

 • U kunt uw teamleden uitdagen om hun sterke kanten te ontdekken en te ontwikkelen.
 • U kunt doelen opstellen voor uw team of een teamlid met concrete actiepunten
 • U weet richting te geven aan uw team en kunt ieder teamlid laten groeien in zijn of haar rol
 • U weet wat uw individuele waarde is als leider binnen het team
 • U weet een team te vormen met partnerschappen, waarbij de focus ligt op hun sterke kanten die vervolgens leiden naar betere teamprestaties

Meer weten?

Wij nodigen je uit voor een inspirerende kennismaking.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek!  Ja, ik ontvang graag de Kompels nieuwsbrief