TESTOMGEVING

Medewerkerstevredenheidonderzoek (MTO)

Speel in op de behoeftes van je werknemers om het werkgeluk vergroten

De mensen in een bedrijf maken het verschil. Hier ligt als leidinggevende de sleutel tot succes. Om medewerkers tevreden te houden moet je inspelen op ieders behoeftes. Wanneer medewerkers zich gehoord en begrepen voelen, zal er meer tevredenheid en betrokkenheid zijn.

Elk individu is anders, dus de behoeftes van iedere medewerker is ook anders. Door een goed medewerkerstevredenheidsonderzoek kom je tot de kern van de behoeftes. Dit onderzoek geeft inzicht in hoe de medewerkers in de organisatie staan en hoe succesvol ieder team is.

We brengen samen in kaart waar in de organisatie, het team, de leidinggevende en individuele medewerkers winst te behalen valt. Met als doel meer werkgeluk, betrokkenheid en bevlogenheid van jouw medewerkers.

5 Redenen: waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek van Kompels

 • We beantwoorden de vragen die horen bij de behoeftes van de medewerkers
 • De resultaten van het onderzoek geven op korte termijn inzicht in de status van je huidige team
 • Naar aanleiding van het MTO onderzoek maken we een op maat gemaakt engagement programma
 • We helpen leidinggevende bij het creëren van een werkomgeving waar ieder individu tot zijn recht komt en zich kan ontwikkelen
 • Onze aanpak ondersteunt ieders natuurlijke leiderschapsstijl en geeft zicht op praktische interventies die het engagement van je team versterkt

Engagement volgens Kompels

Om succesvol te kunnen zijn, is het voor een management team belangrijker dan ooit om te kunnen bouwen op de betrokkenheid, het enthousiasme en het commitment van hun medewerkers. Dit noemen we bij Kompels: Engagement.
Engagement gaat over het bewustzijn van de behoeftes van je medewerkers. Als je de behoeftes hebt vastgesteld kun je jouw team managen met deze behoeftes op je netvlies. Met deze manier van leidinggeven hou je rekening met je medewerkers en voer je sterk leiderschap. Dit zal resulteren in meer betrokkenheid, werkgeluk en betere prestaties.
Om de behoeftes in kaart te brengen gebruiken we de Q12-Engagement Survey van Gallup.

Het medewerkers tevredenheidsonderzoek van Kompels

Allereerst wordt de Q-12 Engagement Survey afgenomen bij jouw medewerkers. Met deze survey brengen we de behoeftes in kaart. Aan de hand van de resultaten maken we een maatwerk programma. We ondersteunen de managers/leidinggevenden van jouw organisatie bij het creëren van een omgeving waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en zich betrokken voelen. We houden hierbij rekening met ieders persoonlijke leiderschapsstijl. Wanneer je weet hoe je kunt leidinggeven vanuit een engagement perspectief, ben je in staat om acties te ondernemen die de engagement van een medewerker vergroot.

Vanuit de filosofie van Positive Performance weten wij dat de prestaties verbeteren met een verhoogde betrokkenheid. Door aan te sluiten bij de behoeftes en talenten van medewerkers zal de tevredenheid toenemen.

De Q-12 Survey van Gallup

We maken gebruik van de Q-12-Engagement survey van Gallup. De survey bestaat uit 12 vragen die de drijfveren van je medewerkers het beste in kaart brengt. De survey is opgedeeld in 4 groepen:

1

Basisbehoeften

In deze groep komen de behoeftes naar voren die medewerkers helpt te focussen, stress wegnemen en waardoor ze zich gehoord voelen.

2

Individueel

In deze groep kijk je naar de individuen. Zie je medewerkers, geef om ze en help iedere medewerker groeien.

3

Teamwork

In deze groep kijk je naar de waarde die iemand toe kan voegen in een team. Zorg dat iedereen zich trots voelt en wederzijds vertrouwen kan opbouwen.

4

Groei

In deze groep meet je wat er nodig is om iemand uit te dagen. Hoe je iemand een stap verder kan brengen.

kompels-henk-gert

Wat kun je na het volgen van ons Engagement prorgramma?

 • Een goed medewerkerstevredenheidsonderzoek uitvoeren om de engagement van je medewerkers te verhogen
 • Je weet de tevredenheid van de medewerkers te koppelen aan hun prestaties
 • Je kunt aan de hand van de resultaten van het MTO onderzoek actiepunten opstellen
 • Je kunt je medewerkers na afname van het onderzoek betrekken bij de nieuwe plannen en acties
 • Je bent in staat om het succes van een team te verhogen door in te spelen op de behoeftes van ieder individu

Meer weten?

Wij nodigen je uit voor een inspirerende kennismaking.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Een vraag? Of vastgelopen in eigen denken? Geen paniek!  Ja, ik ontvang graag de Kompels nieuwsbrief